Produkcja polskiego czanego czosnku

Jest to mój pierwszy blog o produkcji czarnego czosnku w Polsce

Nasz czarny czosnek powstaje z surowca od polskich ekologicznych rolników. Największe doświadczenie mamy w odmianie ozimej tego warzywa Harnaś.

Po ponad 20 dniach przechowywania w maszynie przedstawionej poniżej na zdjęciu, gdzie zadana jest wysoka temperatura oraz wilgotność, czosnek traci swój ostry smak. Jego kolor zmienia się na czarny, lub ciemno brązowy. Zmienia swój smak na niepowtarzalny słodko-lekko kwaśny. Przypominający trochę suszoną śliwkę. Smakuje nawet dzieciom (przynajmniej moim). Jednocześnie zyskuje jeszcze więcej swoich dobroczynnych właściwości.  

 


Nasze produkty to:

Znajdziesz je na stronie: https://czarnyczosnek.waw.pl/sklep/

Zapraszamy na stronę:  czarnyczosnek.waw.pl

Komentarze